Voorspelbaar onderhoud

illustrations illustrations illustrations illustrations illustrations

Voorspelbaar onderhoud

post-thumb

Onderzoek naar optimaliseren van onderhoud aan defensiematerieel. Defensiematerieel zit boordevol sensoren die allerlei data genereren. Via de modernste analysetechnieken maken we inzichtelijk of die data patronen bevat die informatie geven over de onderhoudsbehoefte van het materieel.

Opdrachtgever: Universiteit Twente, Ministerie van Defensie

Het onderhoud aan defensiematerieel moet zo optimaal mogelijk worden georganiseerd om de inzetbaarheid van het materieel te verhogen: maximale prestatie en minimale downtime. Het uiteindelijke doel is om het ‘perfecte’ onderhoudsmoment, exact voordat downtime zich aandient, te voorspellen. Dat lukt uiteraard niet in één keer. Om bij dat doel te komen, moeten eerst afspraken gemaakt worden over data-inwinning, data-opslag, data-analyse, visualisatie en communicatie. Een traject van de lange adem dus.

Bij iedere stap ondersteunen we defensie op dit buitengewoon boeiende traject. We bouwen en programmeren workflows en tools voor de data-inwinning, data cleaning en centrale opslag. Samen met de defensiecollega’s worden de gegevens geanalyseerd en in dashboards gevisualiseerd voor verder gebruik.